Коледотворителница в социално предприятие "Морски знаци"

Защитни маски и коледни сувенири изработват в социално предприятие „Морски знаци“. Усилията са насочени към реализирането на продукцията им в условията на кризата повлияна от коронавируса. В предприятието работят 12 души, лица с..

публикувано на 20.11.20 в 16:11

"Нарисувай ми усмивка" - оцеляване с гъвкав бизнес план и с онлайн продажби

Социалното предприятие „Нарисувай ми усмивка“ към сдружение „Онкоболни и приятели“ насочва усилията си към онлайн търговия. Целта е да се реализира продукцията му . Предприятието съществува вече 5 години, в него работят 8 души на половин..

обновено на 20.11.20 в 10:04

Инвестициите по бургаските проекти за морско дело и рибарство ще достигнат 40 милиона лева

Бюджетът на Програмата за морско дело и рибарство  за страната ни  е договорен на 80 процента. Това  информира Стоян Котов, директор на дирекция „Морско дело и рибарство“ към Министерството на земеделието.Към момента има около 30% разплащания...

публикувано на 19.11.20 в 14:51
Снимката е илюстративна

Намаляват нощувките на туристи в Сливен

За намаляване с 32% на броя на нощувките в хотелите и местата за настаняване в Сливенска област през месец септември спрямо 2019 година, съобщават от Националния статистически институт. 56 са функциониращите в областта хотели, мотели, къмпинги, хижи и други..

публикувано на 19.11.20 в 14:50
Снимката е илюстративна

Бургаска област е на десето място по размер на средна работна заплата в страната

За третото тримесечие на годината, от местната статистика, са изчислили, че тя е 1116 лв. и нараства, спрямо предходни периоди. Спрямо предходното тримесечие, средните възнаграждения за областта са нараснали с близо 3%, а спрямо същия период за миналата..

публикувано на 19.11.20 в 12:26

Обсъждат бъдещето на синята икономика на форум в Бургас

Морските райони и крайбрежието им, поради уникалното си географско положение по традиция са центрове на новаторство.  Европейската комисия в сътрудничество с Европейския инвестиционен фонд, който е част от групата на Европейската инвестиционна банка..

публикувано на 19.11.20 в 08:10

Басейнова дирекция наложи санкции на държавни и частни фирми

През месец октомври 2020 г. експерти на Басейнова дирекция „Черноморски район“  извършиха 304 контролни проверки, от които 110 извънредни, свързани с  постъпили жалби и сигнали, проводимост на речни русла, в т.ч. до 500 м. след язовирната стена, проверки..

публикувано на 16.11.20 в 15:34

Зеленчукопроизводител: Дъмпингът ни убива

По-големите зеленчукопроизводители в Югоизточна България вече са само трима. Това коментира вече бившият председател на асоциацията им Николай Недялков. Когато създавахме организацията, бяхме 142-ама, поясни той и добави, че и дъмпинговите цени..

публикувано на 14.11.20 в 14:01

Наши сънародници, работещи в Австрия: "Всяка седмица ни правеха PCR -тестове за сметка на работодателя"

Ковид пандемията не спира наши сънародници да работят в чужбина. Липсата на препитание у нас, причинено от кризата в много сектори, заради коронавируса се превръща в двигател за хората да търсят алтернатива навън. Станимира Грег и Яница..

публикувано на 13.11.20 в 14:55

Остров „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Созопол става остров на изкуствата

До шест месеца трябва да бъде готов проектът за превръщането на остров „Св. Св. Кирик и Юлита“ в Созопол в остров на изкуствата. Това каза в морския град министърът на културата Боил Банов, след срещата си с представители на Френската агенция..

публикувано на 12.11.20 в 17:01