Община Царево не подкрепя предложенията за промени в ЗУЧК около плаж Корал

Община Царево не подкрепя внесените предложения за промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, с които се засягат огромен брой частни имоти, включително и такива, които към момента са урегулирани. Законопроектът не е придружен от..

публикувано на 31.01.24 в 14:52

Нова визия за търговията на крайбрежната алея в Поморие

Отпадане на съществуващите и приемане на нови позиции в търговска зона „Яворов“ е предложението до Общински съвет – Поморие, в докладна записка от директора на Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общински имоти“. Идеята за..

публикувано на 31.01.24 в 08:46

Такситата в Бургас с нови минимални цени

Такситата в Бургас вече ще са с нови минимални цени. Това решиха общинските съветници, които по закон трябва да определят тарифите. Темата предизвика близо двучасов дебат, в кои освен за цени, стана дума и за качеството на услугата...

публикувано на 30.01.24 в 17:10

Продавачи на мартеници недоволни от допълнителна такса

Търговци на мартеници в Бургас се жалват от допълнителна такса от 200 лева, която трябва да заплатят за издаване на разрешително за разполагането на маси. Според занаятчиите сумата е непосилна, предвид ниските цени на продаваните от тях стоки. Общо..

публикувано на 30.01.24 в 11:08

БГ ФИШ: Не сме против перките в морето, борим се за нашия поминък

Не сме против вятърните перки, а се борим за нашия поминък. Това заяви изпълнителният директор на Асоциацията на производителите на рибни продукти БГ ФИШ Йордан Господинов по повод приетия на първо четене закон, който регламентира изграждането на..

обновено на 30.01.24 в 09:49

Министърът на туризма обсъди подготовката на летен сезон 2024 с областни управители

Министърът на туризма Зарица Динкова и областните управители на Бургас – Пламен Янев, Варна – Адрияна Андреева и инж. Веселин Димитров от областната управа в Добрич, обсъдиха подготовката на летен сезон 2024.  Областните управители са подчертали, че..

публикувано на 29.01.24 в 17:36

Над 15 млн. и 600 хиляди лева е бюджетът на община Болярово за 2024 година

С добра новина за Болярово започва 2024 година, февруари възстановява дейността си Граничното управление. Заповедта на вътрешния министър Калин Стоянов е влязла в сила, очаква се през март той да пристигне в граничния град и да открие звено. То..

публикувано на 29.01.24 в 17:27

Любен Дилов-син: Минусите от вятърни електроцентрали в Черно море са повече от плюсовете

Законът за енергията от възобновяеми източници в морските пространства, който регламентира изграждането на вятърни електроцентрали в Черно море, в този му вид е несъвършен и много прилича на лобистка поправка. Това заяви в Бургас депутатът от ГЕРБ..

публикувано на 29.01.24 в 13:06

Има минимално понижение в цените на храните на едро

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през седмицата се понижава минимално с 0,35 на сто до 2,260 пункта, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и..

публикувано на 28.01.24 в 11:41

До лятото възстановяват градските мостове в Царево

Възстановяването след бедствието миналото лято е сред основните приоритети в Царево през тази година. С парите от първия транш от държавата, които са включени в бюджета на общината ще бъдат възстановени градските мостове, язовирите и пътя към село..

публикувано на 28.01.24 в 09:24