Бургас ще има нов общински туристически кораб

Изграждането на новия общински туристически кораб вече е в ход. Плавателният съд е тип катамаран и ще обслужва целогодишно туристическите маршрути в Бургаския залив, превозвайки пасажери от Морска гара до остров Света Анастасия,..

обновено на 14.10.20 в 16:32

Търсят концесионер на плаж "Робинзон"

Министерският съвет взе решение за откриване на процедури за възлагане на концесия за морски плаж  „Робинзон“ в община Несебър. Целта е обезопасяване на плажа и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесията. Процедурата се..

публикувано на 14.10.20 в 15:16

Разясниха схемите за подпомагане на бизнеса заради Ковид кризата

Представители на бизнеса в Бургас и региона се запознаха с процедурите за финансиране, с цел преодоляване последствията от Ковид кризата. Това стана на среща, организирана от местните бизнесмени Стоян Царев и Добромир Янев.  Средствата идват по..

публикувано на 13.10.20 в 16:19

75% спад на полетите в пътническата авиация и 25% при карго полетите

75% спад на полетите в пътническата авиация и 25% при карго полетите се отчита тази година. Заради ситуацията с коронавируса е възможно голяма част от авиационния персонал да бъде съкратен.  Голяма част от пилотите в гражданската авиация е възможно..

публикувано на 13.10.20 в 08:05

Последните израелски туристи ще отпътуват от Слънчев бряг

Последните 36 израелски туристи ще отпътуват от Слънчев бряг в четвъртък. За зимния сезон страната ни  съдейства на израелските туроператори, така че да имат подходящите договори в курортите със  ски писти. Както се действаше по морето от..

обновено на 12.10.20 в 16:42
Снимката е илюстративна.

Проверки за музика без авторски права в салоните за красота

Масови проверки дали салони за красота пускат музика без авторски права инициира Министерството на културата. Кампанията е с предупредителен характер. В същото време фризьори и козметици все още не са наясно какво трябва да предприемат...

обновено на 12.10.20 в 16:36
Снимката е илюстративна.

Представят нови мерки за финансиране на едрия бизнес

Нови мерки за финансиране, насочени към едрия бизнес, към туроператори и транспортни фирми, заради коронакризата, ще бъдат представени в Бургас. Гражданите ще бъдат консултирани от финансовия експерт Елена Льондева. „Бизнесът на Бургас ще има..

публикувано на 12.10.20 в 08:57

Горски инспектори съставиха 4 акта за нарушения

Екипи от горски инспектори при Регионална дирекция по горите - Бургас  продължават със засилените проверки за законността на придобитата дървесина в периода на интензивно снабдяване на населението с дърва за огрев за предстоящия отоплителен сезон. Само за..

публикувано на 09.10.20 в 15:52

Ченгене скеле - рибарско селище с колорит и бъдеща туристическа дестинация

Над 500 къщи в Рибарското селище Ченгене скеле ще бъдат боядисани в топли цветове. Целта е да се постигне колорит, подобен на средиземноморските градчета. Идеята е на Община Бургас и се подкрепя от рибарите. В близост се изгражда..

публикувано на 09.10.20 в 15:41

Апелативната прокуратура в Бургас започна провека на акт на Окръжна прокуратура

Апелативната прокуратура в Бургас започна проверка  по отказа на окръжния прокурор Ангел Георгиев за за образуването на наказателно произвоство относно спроителството в местността „Поляните“ край Синеморец. Окръжният прокурор е прекратил и преписката по..

публикувано на 08.10.20 в 16:54