Кризисна програма за туристическата реклама на страната

През  месец октомври ще  се разглежда кризисната  (екшън) програма за туристическа реклама на страната. Тя ще фокусира вниманието върху отделните продукти на Дестинация  България, а не върху познатата имиджова и по-обща реклама. Заместник- министърът на..

публикувано на 25.09.20 в 16:35

Около 30 % по-слаба е реколтата от грозде в Бургаско тази година

Между 10 % и 30 % по-слаба реколта очакват винопроизводителите в област Бургас тази година. Причината са малкото валежи. Въпреки това качеството на виното ще е по-добро. „Доста сух период беше в нашия регион, така че захарното съдържание е..

публикувано на 25.09.20 в 14:23

Община Царево е най-предпочитаната морска туристическа дестинация

Община Царево бе отличена като н ай-предпочитаната морска туристическа дестинация през 2020 г. Церемонията се проведе  в Централен военен клуб, София и бе организирана от списание Дестинация България.  Кметът Георги Лапчев лично получи грамотата от..

публикувано на 25.09.20 в 09:58

В Сливен обсъждат финансовото подпомагане на спортните клубове

Наредби за ползването на общинската спортна база в Сливен, финасовото подпомагане на спортните клубове и определянето администрирането на местните данъци и такси, са част от точките, които предстои да бъдат приети на сесията на Общински съвет Сливен днес...

публикувано на 24.09.20 в 08:29

Намаляват се възнагражденията за концесия на морските плажове

Министерският съвет прие Решение за намаляване размера на дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, по които са заплатени дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. преди 30.05.2020 г. С..

публикувано на 23.09.20 в 14:01

Овърдрафт в размер на над 7 млн. лв. иска да изтегли „Бургасбус“ за новите автобуси

Теглене на кредит в размер на около 7,5 млн. лева иска ОП „Бургасбус“. Чрез него ще се финансира дължимото ДДС за придобиването на 56 броя нови електрически автобуса, уточни управителят на „Бургасбус“ Петко Драгнев. Той допълни, че кредитът ще бъде..

публикувано на 23.09.20 в 12:04

Община Ямбол прави регистър на извършващите търговска дейност

Община Ямбол започна съставянето на Регистър на юридическите и физическите лица, които извършват дейност на територията на града. Информацията не е актуализирана повече от 16 години. Регистърът се прави и във връзка с приетата нова Наредба за..

публикувано на 21.09.20 в 08:00

Започна изграждането на Културно-исторически комплекс "Ченгене скеле"

В землището на квартал "Крайморие" започна изграждането на Културно-исторически комплекс "Ченгене скеле". Там Община Бургас обособява пространство с широк обществен достъп за популяризиране на рибарския занаят и традиции. Това ще стане чрез три..

публикувано на 19.09.20 в 13:11

Биопроизводители от Странджа искат смяна на модела за планиране и управление на региона (ОБНОВЕНА)

Биопроизводители от региона на Странджа обсъдиха възможностите за смяна на модела за планиране и управление на такива региони в страната. Според тях липсват условия за развиване на малките бизнес инициативи. След Странджанския манов мед, защитено..

обновено на 18.09.20 в 19:32

Паламуд зарадва рибарите край Царево

Морето край Царево завря от паламуд. Първите пасажи се появиха тази сутрин и напълниха мрежите на местните рибари. Деликатесната риба се предлага на цени от 10-12 лева.  Паламудът се завърна с пълна сила в Царево, морето ври – похвалиха се..

публикувано на 18.09.20 в 12:04