Предавания


Първият сезон на остров св.Анастасия и златната есен в Троянския балкан – тази събота във ‚Виа Понтика“

Все още продължава сезонът на топ-дестинацията на Бургас това лято – остров Св. Анастасия. Можете да използвате хубавото време и спокойно море, за да отидете и през есента до там. А какъв беше първия сезон на острова, сбъднаха ли се очакванията..

публикувано на 16.10.14 в 14:15

Виа Понтика“ – обзор – лято 2014г, - Какво доведе до спада на туристи? Разговор  с Румен Драганов, тази събота след 08:00ч.

   „Събитията в Русия и Украйна, лошото време и бедствията , нестабилната политическа обстановка у нас“- Това са част от основните причини за отрицателните данни в туризма за това лято , които посочва един от водещите специалисти в туристическия..

публикувано на 03.10.14 в 15:40

50 години Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив – с ректора проф. Милчо Василев във фолклорното утро на радио Бургас!

В нашето фолклорно утро тази събота, ще отбележим 50 години АМТИИ –.Пловдив .в една среща с ректора на академията академик проф.Милчо Василев. Вече започнаха официалните чествания и само преди дни една от българските емблеми в световната..

публикувано на 26.09.14 в 09:07

Община Средец прави всичко възможно, за да развива своите туристически забележителности

"Община Средец прави всичко възможно, за да развива своите туристически забележителности" - това подчерта кмета на общината инж. Иван Жабов , в поредната среща от нашата кампания в подкрепа на еко и селския туризъм. От по-лесния достъп до..

публикувано на 03.09.14 в 12:59

Добре дошли в община Средец!

Така ще ви посрещнат в община Средец и, с радост ще ви покажат многото възможности , които предлага този край на всички желаещи да се разходят и разгледат забележителностите му. Това е поредната спирка в нашата кампания , от която ще научите..

публикувано на 27.08.14 в 11:43

Заповядайте в селата Бръшлян и Младежко!

В кампанията на радио Бургас и предаването за туризъм „Виа Понтика“ ви представяме още две уникални места , които трябва да посетите и разгледате.  Селата Бръшлян и Младежко са известни със своята запазена природа и екологично чист климат,..

публикувано на 20.08.14 в 14:12

И 10дни ще са ви малко, за да видите всичко в Граматиково и района

Това каза нашият трикратен световен и европейски шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев ,в разговора , с който представихме село Граматиково – наша поредна спирка в община Малко Търново от кампанията на радио Бургас в подкрепа на..

публикувано на 14.08.14 в 14:17

Община Малко Търново – изобилие от история, духовност, традиции и красива природа

Голямо изобилие от възможности за туризъм предлага община Малко Търново. Не далеч от морето и областния център , имате възможност да разгледате уникални артефакти и мегалити от началото на цивилизацията , да се докоснете до запазените традиции..

публикувано на 11.08.14 в 11:42

Община Камено – от малко участие в проект, с големи надежди за развитието на селския туризъм в района

В предаването за туризъм „Виа Понтика‘ ви представихме новите възможности за развитие на алтернативни форми за туризъм, които се очертават след участието на общината в проекта по ОПРР –ос 3:“Устойчиво развитие на туризма“ : „Развитие на..

публикувано на 05.08.14 в 14:46

Селски и екотуризъм в Югоизточна България по „Виа Понтика“

Целта на тази кампания е да представи възможностите за отдих и почивка в близост до морето – в общините и областите от цяла Югоизточна България. Вече реализирани проекти – къщи за гости, семейни хотели, интересни зони за отдих и почивка, местности..

публикувано на 05.08.14 в 14:33

Във „Виа Понтика“ с кмета д-р Димитър Германов откриваме летния сезон в община Приморско

Летният сезон стартира и в община Приморско. Тази събота в предаването за туризъм ще ви представим сезон 2014-та с кмета на общината д-р Димитър Германов. Ще научите за проектите и идеите, които бяха реализирани, и които предстоят, готова ли е..

публикувано на 13.06.14 в 16:28

Мегабуболечки се "включиха" в града

Детски арт работилници, духова музика на открито, 3D прожекции, „Не се сърди човече“ за малки и големи, пъзели и арт инсталации – всичко това вече привлича погледите на бургазлии и гостите на града. Проявите са част от тридневния фестивал „Включи..

публикувано на 07.06.14 в 15:37

С „Виа Понтика“ във времето на Балкантурист

След като Слънчев бряг отбеляза тази седмица своята 55 годишнина, в предаването за туризъм тази събота, ще ви върнем във времето, когато се полагаха основите на туризма у нас и когато „Балкантурист“ беше нашата марка на световния туристически пазар. С..

публикувано на 30.05.14 в 13:41

Спокойното напрежение в изложба - живопис

„Спокойно напрежение“ е заглавието на първата самостоятелна изложба в Бургас на младия художник Станислав Лазаров. Самият Станислав е родом от град Септември, завършил е иконография, а по призвание е живописец. Работил е и в Молдова, в Тараклийския..

публикувано на 14.05.14 в 17:26

С „Виа Понтика“- на празник в Поморие

В събота – трети май , заповядайте на „20км от Бургас“ – в гр.Поморие , където вече са наредени откритите павилиончета, увеселителните влакчета , стрелбища и атракциони , всичко е готово за празника на града. Това е гергьовденската дестинация на..

публикувано на 30.04.14 в 10:23