Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" на 19 април

Темите в предаването днес:

На 22 април предстои заседание на Светия Синод, на което трябва да се направи нов списък с достоизбираеми епископи, кандидати за сливенски митрополит. Сдружение „Православен зов“ разпространи позицията до медиите относно избора, в което сигнализира, че има опасност епископ Йеротей да не попадне в списъка. Председателят на организацията, известният историк, Атанас Орачев с коментар за  БНР Бургас.

18 общини и 9 болници са част от стратегията за новия модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточен регион, в която община Бургас е лидерът. Какво предстои, репортаж на Калина Енчева
Месец след като беше възстановено граничното управление в Болярово, какво се случва там, има ли ефект и как градът се готви да отбележи 50 години от обявяването си за такъв?
Питане до общинския съвет в Бургас е входирал собственик на фирма, до негова производствена база предстои да бъдат изградени жилищни сгради. Защо бизнесменът настоява за отмяна на застрояването ?
Специалната награда на БНР-Бургас в конкурса "За моята България" е за НБУ "Михаил Лъкатник". Шестото издание на конкурса, което се проведе в КЦ "Морско казино", се превърна  в празник за деца, родители и учители. . Повече ще чуем от Петя Янакиева. 
 Най-големият фестивал за Лего роботика в света – FIRST LEGO League Challenge предстои утре в Бургаския свободен университет. За него ще ни разкаже Християна Йорданова.
В петък следобед- интересното от социалните мрежи, спорт, трафик и кино премиерите днес.

По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Ден до пладне" на 22 юни

Ще има или няма да има правителство? Това е въпросът. Първият тест е минат – новото ни Народно събрание си избра от втори опит свой председател. Пръв сред равни стана Рая Назарян от ГЕРБ. Помогнаха от Има такъв народ, които обясниха, че така отпушват работата на парламента. Ще се отпушат ли и насрочените от понеделник консултации при..

публикувано на 22.06.24 в 08:40

"Булевард Демокрация" на 21 юни

Темите в предаването днес: Тази неделя до урните ще отидат  жителите на две от селищата в Бургаска област. Това са несебърското село Баня и село Факия в община Средец. Предстоят там кметски избори. Повече от Нина Рангелова. Очакването за бързо договаряне на топ позициите в европейските институции след изборите за Европейски парламент не се оправда..

публикувано на 21.06.24 в 14:11

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ЮНИ!

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 21 ЮНИ! Лятното разписание вече е в сила – сутрин горещо кафе и свеж въздух, следобед жега и най-добрият приятел на човека в топлото – климатикът. Добро утро в петък! На 21-ви юни отбелязваме официално първият летен ден. Събуждаме последния делник и с най-актуалното от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето..

публикувано на 21.06.24 в 07:01

Булевард Демокрация на 20-ти юни

Темата ни е туристическа предвид началото на сезона. За предпочитанията на българина в търсенето на къщи и вили за почивка, както и за предложенията на Лозенец, с които привличат туристи- всичко в първия час. Признателност и благодарност към юриста, дипломат и бургазлия проф. Александър Янков бяха отдадени при откриването на международна научна..

публикувано на 20.06.24 в 14:50

ОЧАКВАЙТЕ В „АКЦЕНТИ“ НА 20 ЮНИ:

Сам по себе си животът е изключителна привилегия, а дали ще го изживеем пълноценно е въпрос на избор. Добро утро в четвъртък! Да започнем делника с усмивка, добро настроение и ентусиазъм. Екипът ни днес – звукорежисьор е Теодора Кралева, новините представя Свобода Атанасова, водещ е Стефка Бакърджиева. Ето и темите в сутрешната ни програма от..

публикувано на 20.06.24 в 06:30

"Булевард Демокрация" на 19 юни

Темите в предаването днес:  С какви нагласите и очаквания жителите на Ямбол и региона  изпращат в парламента своите избраници и какво очакват от новото Народно събрание, репортаж на Даниела Костова. Как коментираха задачите и темите, които днес се паднаха на националното външно оценяване по български език и литература, седмокласниците? Анкета..

публикувано на 19.06.24 в 14:42

ОТВОРИ ОЧИ ОТ 7 ДО 10 С БНР-БУРГАС НА 19 ЮНИ!

Лято е! Както се казва всичко вълшебно се случва между юни и август! Добро утро на 19-ти юни! Събуждаме сряда с най-актуалното от сутрешния ефир на БНР – Бургас. Ето какво сме ви приготвили във времето до 10.00 ч. Първи работен ден ще имат днес новите 240 народни представители. Хората искат от тях да правят компромиси и да действат повече, а..

обновено на 19.06.24 в 06:52