Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвинителният акт срещу престъпната група от Велико Търново отива в спецсъда

Снимка: БГНЕС
Окръжната прокуратура във Велико Търново ще внесе в Специализирания съд в София обвинителен акт срещу организирана престъпна група, ощетила държавната хазна с над девет милиона лева.

Става дума за група, ръководена от арестувания през февруари 2010-а година при акция "Недосегаемите" крупен арендатор и собственик на мелница във Велико Търново Младен Милков. Още деветима са участниците в схемата за източване на ДДС, укриване на корпоративен данък и пране на пари. Сред тях са шестима данъчни служители. По време на разследването са разпитани близо три хиляди свидетели, направени са десетки експертизи и следствени поръчки в чужбина, където по документи Милков е имал сделки. Събраните материали заемат два кабинета, а обвинителният акт по мегаделото подготвят двама прокурори и трима следователи.
По публикацията работи: Катя Чорова - кор. на БНР във Велико Търново


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44