Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стафилококова инфекция е причината за отравянето на 118-те деца от Сливен

| обновено на 13.01.14 в 14:55
Снимка: БГНЕС

Стафилококова инфекция е причината за отравянето на 118-те деца от Сливен, показват микробиологичните изследвания. Всички, които бяха приети в областната болница след консумация на пилешка супа, вече са изписани.

Изследванията на секрети от болните деца в Микробиологичната лаборатория на областната болница показват стафилококов причинител на натравянето. Според лекарите стафилококовата инфекция преминава остро и бързо. Децата са добре и последващо лечение и наблюдение няма да има. Днес се очакват и първите резултати на Агенцията по безопасност на храните от изследванията на проби от кухнята, храната и персонала  на кетъринга „К енд В”, който е доставял храна на 1600 деца в 18 училища в общините Сливен и Котел. Ако се докаже вина на фирмата за отравянето на 118-те приети в спешното отделение на областната болница деца, тя ще бъде глобена с 4000 лева, тъй като това е второто й провинение през тази учебна година.

Областната агенция по храните започва масирани проверки на  фирми в Кюстендилско, които доставят храна по детските и учебните заведения.

Чуйте в звуковия файл какво още каза д-р Пламен Пенчев от Агенцията по безопасност на храните - Сливен. 





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44