Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Константинов: Ако се работи по исканията на автобусните превозвачи, няма да има протести

Автобус
Снимка: БГНЕС



Автобусните превозвачи, които нямат касови апарати, са нарушители. Това, което е най-странно, че парламентарната комисия по транспорта се позова на някакво наше искане, че сме искали ново удължаване на срока за въвеждане на касовите апарати с онлайн връзка в автобусите, което не е вярно. Ние не сме искали това. Не знам кой, кога и за какво го е искал това нещо, но от Сдружението никога не е постъпвало такова нещо. Това беше една от първите стъпки за борба със сивия сектор. Това каза Ивайло Константинов от УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи в интервю за предаването "Преди всички". Днес автобусните превозвачи ще обявяват какво ще предприемат като мерки.

Константинов обясни, че сивият сектор не е само в областта на укриване на приходите: Сивият сектор е много по-голям. Не само в частта си приходи, а и в частта си превози без разрешителни. Говорим за превози, реализирани между отделни градове в България, както и такива между България и страни от ЕС.

Това, което сме предложили, касае съвсем реални стъпки. Идеята на днешното ни събиране е да уточним докъде сме стигнали с поетите ангажименти от страна на държавната администрация и има ли дори едно от нашите искания, което е изпълнено. Ако това е така,€ може би няма да се наложи да има каквито и да е протестни действия. Това е целта на днешното ни събиране, обясни той и уточни, че в секторите, които наблюдава няма никакви предприети стъпки.

Константинов заяви, че частният сектор е поставен в невъзможността да се конкурира в нормална търговска среда: Заради това ние настояваме частният сектор да бъде бенефициент по европейски програми. Резултатите от безхаберието са тези, че отново частният сектор не е бенефициент или поне аз не знам, дано някой ме опровергае в следващите часове или дни, защото в противен случай това означава, че след година - година и половина частен автобусен превозвач в България не знам дали ще остане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44