Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът разреши на Алексей Петров да пътува до Австрия

| обновено на 13.01.14 в 15:43
алексей петров
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд разреши на Алексей Петров да пътува до Австрия във връзка с планирани изследвания при неврохирург. Това е поредният път, в който съдия Румяна Ченалова вдига забраната му да напуска страната.

Петров беше във Виена в края на ноември, където беше прегледан от специалист. Заради перфектното му процесуално поведение съдия Ченалова го пусна отново с аргумента, че досега не е ставал повод за отлагане на съдебни заседания. Разрешението е за периода 16-20-и януари. От излизането си от ареста основният подсъдим по мегаделото "Октопод" е със забрана да пътува, което не пречи на съда периодично да вдига забраната както по медицински, така и по партийни причини. Така между 15-и и 20-и декември той пътува до Белград, а преди това беше в Абхазия.

Подобни изключения Софийският градски съд прави и за други подсъдими в процеса за изнудване и рекет, който продължи днес с поредната порция свидетели на прокуратурата, които както се случва и на предишни заседания, казаха, че са забравили част от събитията от преди 15 години, които стоят в основата на обвинителния акт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44