Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма виновен за масовото хранително отравяне със салмонела в Монтана от миналата година

Снимка: Община Монтана

Няма виновен за масовото хранително отравяне със салмонела в Монтана, което прати десетки пострадали в болница през април миналата година. Досъдебното производство е прекратено със становище на Районната прокуратура, според което няма достатъчно доказателства за извършено престъпление.

В хода на досъдебното производство не е установен виновник за наличието на бактерията салмонела ентеритидис в храна, приготвена от фирма за кетъринг. След консумация на супа и картофени кюфтета от нейната кухня общо 96 души потърсиха лекарска помощ, като 71 от тях бяха лекувани в инфекциозното отделение на областната болница.

При направените от Агенцията по храните изследвания на използваните продукти и проверки на доставчиците не бе установено наличие на салмонела. Фирмата за кетъринг остана затворена месец след инцидента и й беше наложена глоба хиляда лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44