Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смяна на директор бави лечението на 36 деца с тежки диагнози

Снимка: БГНЕС

Представители на неправителствени организации искат оставката на директора на Център Фонд за лечение на деца д-р Ива Станкова. Станкова беше назначена в края на септември след скандално уволнение на предишния директор на Фонда.

Десислава Хурмузова от Обществения съвет на Фонда за лечение на деца обяви, че 36 деца с много тежки диагнози нямат разрешения за лекуване заради смяната на директора на организацията преди три месеца:

Изискват се бързи и адекватни действия, които очевидно Фондът не може да осигури, а той е създаден именно за това - да може деца с тежки заболявания да заминават на лечение. Дори в правилника има процедура за спешни състояния, но тя не се използва. Забелязвам, че бюрокрацията започва да настъпва все повече и повече, документите стават по-важни, множат се. Заявленията се изпращат на по двама, трима, четирима експерти за едно и също дете.

След днешното заседание на Обществения съвет за опасното забавяне на работата ще бъде информиран министърът на здравеопазването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44