Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 съкратени работници от корабостроителницата в Бургас излязоха на протест

Снимка: БГНЕС
В Бургас близо 50 съкратени работници от корабостроителния завод протестираха в продължение на 1 час пред банката, основен кредитор на предприятието. Протестиращите настояват финансовата институция да заяви открито, че е новият собственик на завода и да изплати задълженията си към тях. Съкратените работници заявиха, че ще протестират всеки ден, докато не получат заплатите си.

Областната инспекция по труда е наложила административно-наказателна санкция на завода по 200 лева за всеки неправомерно съкратен служител, каза омбусманът на Бургас Таньо Атанасов.

Според него държавата не се ангажира с решаването на проблема въпреки намесата на контролните органи.

В писма до новото ръководство работниците трябва да настояват да получат извлечения за размера на сумите, които им дължи заводът, за да бъдат представени по-късно при старта на съдебните дела.

С нови искания протестите ще продължат до края на месеца.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Съкратените работници от бургаската корабостроителница подновяват протестите си

Съкратените работници от бургаската корабостроителница решиха да протестират всеки работен ден до края на месеца. Част от тях поискаха Бюрото по труда да направи проверка дали вече има техни колеги, върнати на работа. Заради неизплатени..

обновено на 13.01.14 в 16:21
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44