Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите и румънците не са заплаха за социалната система във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българите и румънците не са заплаха за социалната система във Великобритания, но бяха използвани от евроскептиците в страната за политически цели. Това каза политическият директор на организацията "Майгрантс Райтс Нетуърк" Рут Гроув-Уайт в интервю за нашия кореспондент в Лондон. На въпрос оказа ли първата вълна имигранти от Източна Европа негативно влияние върху британската икономика, тя отговори:

Не е така. Всъщност данните показват, че влиянието върху Великобритания на икономическата миграция от Централна и Източна Европа е изключително положително. Знаем, че в сравнение с британците има 60 процента по-малка вероятност полските имигранти, идващи в Обединеното кралство, както и други граждани от Източна Европа, да искат социални помощи. Освен това тези имигранти плащат с една трета повече данъци, отколкото вземат от социалната система. Не виждаме никаква причина защо миграцията от България и Румъния да няма същия положителен ефект върху британската икономика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44