Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андрей Ковачев поиска гръцкото председателство да съдейства на ЕК да получи мандат за преговори с Русия по „Южен поток”

Снимка: andrey-kovatchev.eu

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев поиска гръцкото ротационно председателство да съдейства Европейският съвет да даде мандат на Европейската комисия за преговори с Русия по „Южен поток”. От пленарната зала на европарламента Ковачев припомни, че 6 държави от Евросъюза са сключили междуправителствени споразумения с Русия, които не отговарят на европейското законодателство и могат да ги изправят пред Европейския съд, ако комисията не получи мандат да предоговори условията.

Ковачев изрази мнение, че шестмесечното гръцко председателство ще трябва да се занимава и с проблемите в България, където по думите му управлява задкулисието, не се предприемат реални мерки срещу престъпността и корупцията, и се сключват антиевропейски сделки. Правителството се крепи на власт благодарение на антиевропейска ксенофобска партия, а управляващите не осъждат неприемливото й поведение от страх да не загубят властта, заяви Ковачев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44