Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В община Разлог се провежда фестивал на въздушните спортове

Снимка: 100.airshow-bg.com

Майстори във въздушните спортове ще участват във фестивал в община Разлог, наречен балон-фиеста. В продължение на цяла седмица жителите и гостите на курорта ще станат свидетели на десетки полети на различни летателни средства.

Във фестивала на топловъздушните балони и мотопарапланери ще се включат 19 екипажа от България и Украйна, Русия, Молдова, Латвия и Румъния. Те ще извършат демонстрационни излитания и привързани издигания над Разложката котловина. Двама метеоролози всяка сутрин ще информират екипажите дали времето е подходящо и кое е препоръчителното място за излитане.

В програмата са предвидени свободни полети на топловъздушни балони, демонстрационни полети с различни летателни средства от леката авиация, огнено шоу и семинари на тема: „Любителска авиация“. Домакин на фестивала е известен СПА-хотел, а организатори са Организацията по въздухоплаване на Украйна, Българската асоциация на леката авиация и Община Разлог.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44