Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК: Страните от ЕС да се въздържат от ограничения на правото на свободно движение

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Европейският парламент призова страните от Европейския съюз да се въздържат от всякакви действия, които биха могли да повлияят на правото на свободно движение. Приетата днес резолюция е продължение на вчерашните дебати за България и Румъния. В нея е записано още, че евродепутатите отхвърлят идеите за квоти или други ограничения за прием на европейски граждани.

В документа се подчертава взаимната изгода от трудовата мобилност, която стимулира европейската икономика. Към страните-членки е отправен призив да не дискриминират мобилни работници от Евросъюза, като неправилно смесват правото на свободно движение с цел работа с предполагаеми злоупотреби със системите за социално осигуряване.

Отговорност на отделните страни е да се справят с подобни злоупотреби, независимо дали са извършени от техни граждани или граждани на други държави, припомнят евродепутатите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44