Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две жени са приети в благоевградска болница със симптоми за хранително отравяне

Снимка: www.health.bg

Две жени са приети снощи в спешното отделение на Благоевградската болница със симптоми на хранително отравяне. Има съмнения, че са погълнали наркотично вещество в сладкиш. Те са били почерпени с него в хотела, където работели.

По-възрастната жена е получила сърдечни проблеми след приемането на храната. 29-годишната рецепционистка е имала странни емоционални реакции, което накарало екипът на Спешното отделение да подаде сигнал в полицията. По думите на потърпевшите синът на собственика на хотела ги почерпил с кекс. След влошаване на състоянието им, те са настанени в интензивното отделение с диагноза "хранително натравяне".

Директорът на болницата д-р Владимир Пандев съобщи, че състоянието на двете жени е стабилно и са в добро здраве:

Въпреки всичко, знаете, че трябва да бъдат проследени. Това налага хоспитализирането им. Трябва да се отнесем с отговорност към състоянието им, защото не знаем от какъв род е това натравяне. Общо взето са прекарали вечерта спокойно.

Доктор Пандев не отрече, че в храната е имало т.нар. "мека дрога", но уточни че изследването за наличието й не може да стане в болницата.

За случая с натравянето на двете жени и за съмненията, че в храната е имало наркотик е уведомена и Районната прокуратура в Благоевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44