Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на Коиловци заплашват с бунт заради денонощните набези на крадци

Снимка: БГНЕС

Жителите на плевенското село Коиловци заплашват с бунт заради денонощните набези на крадци . От последните 22 кражби, 8 са разкрити и техните автори са от съседното село Мечка, където не остана неограбен дом. Кметът на Коиловци Красимир Иванов разказа:

През ден, през два, през три нощи има кражби в селото. Това са такъв тип кражби трудно доказуеми, фактически няма как да докажеш, знаеш, че са станали, но в съда няма как  да докажеш, че тези неща са твои. Цветните метали веднага се изнасят по пунктовете.

В областната дирекция на МВР в Плевен са предприети конкретни мерки. Директорът Йордан Каменов заяви:

Разпоредил съм засилване на полицейското присъствие в тъмната част на денонощието чрез изграждане на мобини патрулни групи, допълнителни секретни постове извън територията на населените места и ще командировам допълнително служители от други районни управления.

Красимир Иванов е изпратил предложение до община Плевен в трите съседни села - Коиловци, Мечка и Бръшляница, чрез обществена поръчка да влезе охранителна фирма, която със съдействието на полицията да запази реда и спокойствието на хората в селата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44