Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорският съд наложи постоянна мярка на мъжа, пребил до смърт едногодишно момиченце

Снимка: Венелина Попова

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови съдия Татяна Гьонева от Старозагорския окръжен съд за 24-годишния Атанас Асенов, който преби до смърт детето на жената, с която живее на семейни начала. Мотивите на съдията са, че има събрани достатъчно данни за престъплението от първоначалното разследване и опасност извършителят да се укрие. Асенов е без работа и доходи, без постоянен адрес и в изпитателен срок на присъда за кражба.

Прокурорът от Окръжната прокуратура Митко Игнатов заяви пред журналисти, че е потресен след прочита на показанията на Атанас и на останалите факти, събрани в предварителното производство.

Накратко историята: майката на убитото момиченце проституирала от началото на годината в Италия, а детето си оставила на Атанас, който отглеждал и свое дете от друга жена. Всички живеели в къщата на баща му в казанлъшкото гето, според прокурора една стая обитавали девет души. В деня на инцидента Атанас започнал да пие бира още от пет часа сутринта. Посегнал на детето, според собствените му признания, защото не спирало да плаче. Ударил го с юмрук в корема, а после го хвърлил на дивана, при което то ударило главата си в стената. Аутопсията доказва разкъсване на вътрешните му органи. 

Съдията не уважи искането на служебната защита за по-лека мярка, защото Атанас страдал от хемофилия и се налагало периодично да му преливат кръв. Обвинението срещу задържания е за умишлено убийство на малолетно лице, което предвижда до 30 години затвор или доживотна присъда.

След като предизвикал смъртта на детето, Атанас Асенов сам отишъл в Районното полицейско управление в Казанлък, направил самопризнания и съдействал на разследващите, твърди още защитата му. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44