Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството ще решава дали да въведе данъчна децентрализация

Снимка: БГНЕС

До есента трябва да бъде решено дали да се въведе данъчна децентрализация от следващата година. Правителството ще обсъди това с Националното сдружение на общините, обяви премиерът Пламен Орешарски:

Най-актуалната тема, която ще бъде обсъждана, е преотстъпване на ресурси и функции към местните власти. Под каква форма, също предстои да решим - дали ще бъде преотстъпена част от някой централен данък, или ще продължим по пътя, по който досега е работено, чрез делегирани дейности и финансиране от централния бюджет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44