Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Румъния няма да могат да предлагат корекции по мониторинговите доклади

Снимка: europa.eu

Властите в България и Румъния и този път няма да имат възможност да предлагат корекции по констатациите и политическите заключения в мониторинговите доклади за правосъдието и вътрешните работи. Очаква се Европейската комисия да ги публикува в средата на идната седмица – предстои да бъде уточнено дали в сряда или четвъртък. Малко преди това проектите ще бъдат изпратени в София и Букурещ, но само за сведение и за сверяване на факти и техническа информация.

Европейската комисия, която преди това преговаряше с двете страни по съдържанието на документите, въведе тази практика при изготвянето на последните доклади – през юли 2012-а година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44