Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турските власти са задържали 63-ма бежанци на границата с България

Снимка: БГНЕС
63-ма бежанци са били заловени от турските гранични власти при опит да преминат нелегално през турско-българската граница в периода 10-и - 16-и януари. Други 193-ма са били заловени край турско-гръцката граница. По-голямата част са сирийски граждани. Всичките са предадени на службата за нелегални бегълци към Дирекцията по сигурността в Одрин.

През същия период турските власти са заловили 1315 сирийски бегълци край турско-сирийската граница. Открити са над 1000 броя патрони за автомати "Калашников", горива, кашони с цигари, живи животни, оптични кабели, резервни части.

Други 20 бежанци били заловени от турските гранични власти край границата с Иран. Разкрити били също горива и цигари при опит да бъдат пренесени контрабандно в Турция.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44