Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гръцките пощи ще предлагат нови услуги, за да се справят с кризата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гръцките пощи се модернизират, като предоставят нови услуги на гражданите. Очаква се печалбата от новия проект да е 7 милиона евро за една година.

Каталогът за нови услуги включва предоставяне на лекарства. Гражданите ще предават на пощальона рецептата, а след това ще получават лекарствата вкъщи. Таксата за услугата е 3 евро и е в помощ на възрастни хора, които живеят сами.

По примера на белгийската пощенска служба, в Гърция вече може да бъде поръчано пощальонът да достави дрехи от химическо чистене и дори да напазарува от магазина.

От февруари всички клонове на пощите ще издават и предплатени карти за пазаруване по интернет. Картите ще се зареждат от клиента със сума, за която той очаква да пазарува от мрежата, и по този начин ще се предотвратява изтичане на информация за банковите карти. Очаква се голям интерес към тази услуга.

Гръцката държавна пощенска фирма ЕЛТА подписа и договор с железниците за евтин и бърз превоз на пратки по линията Солун - Атина. Ръководството на фирмата дори заяви,че ще увеличи броя на офисите, както и работното им време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44