Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват ремонти на опасни мостове в Ловешко

Снимка: Пламен Христов

Община Ловеч ще ремонтира потенциално опасните мостове в региона. Миналото лято заради буйните води на река Осъм пропадна един от двата транспортни моста в Ловеч и се наложи той да бъде срутен и изграден отново.

В момента най-тревожно е състоянието на транспортния мост в квартал "Вароша“, обясни кмета на Ловеч Минчо Казанджиев:

Там са счупени лагерите. Затова е това пропадане. Той трябва да бъде ремонтиран. Мостовете са един от приоритетите тази година на общината.

Проблеми има и с мостове в селата Лисец и Йоглав, както и в други населени места, добави Казанджиев:

Имаме и мостове, които преминават не само над река Осъм, а и в други населени места, където е възможно даже да бъдат откъснати цели махали. Навсякъде, където река Осъм тече с по-силни води пролетно време, както и другите реки, е така.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44