Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна изпълнението на интегрирания проект за подобряване на водния сектор в Луковит

Снимка: БГНЕС

В Луковит започна изпълнението на интегрирания проект за подобряване на водния сектор в града. Финансирането е по Оперативната програма за околна среда, а съфинансирането - от Кохезионния фонд и от държавния бюджет.

По проекта се предвижда изграждане на пречиствателна станция за отпадни води. Ще бъдат подменени и 12 км от водопроводната мрежа и ще бъдат изградени 19 км канализация.

Според кмета на Луковит Иван Грънчаров реализацията на проекта ще реши голяма част от проблемите на общината с водоснабдяването.

Ще се развие екологичната инфраструктура в града и ще се повиши качеството на услугите за питейно-битово водоснабдяване, ще се решат и екологичните проблеми на общината. Ще направим нашата община едно по-привлекателно място за инвеститорите.

Изпълняващият длъжността директор на дирекция "Кохезионна политика за околната среда" към Министерството на околната среда и водите Спиридон Александров разкри, че в Луковит ще бъде изградена и регионална система за управление на отпадъците:

След близо две години община Луковит ще има чиста вода, ще генерира малки количества отпадъци и ще бъде пример за останалите общини не само от региона, а и в държавата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44