Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият митрополит отрече да е имало финансови далавери в Неврокопска епархия

Снимка: БГНЕС

Новоизбраният Неврокопски митрополит Серафим обяви пред програма "Хоризонт", че е готов да разговаря със свещениците от Сандански, които искаха преди две седмици отлагане на избора за нов Неврокопски митрополит. Те го обвиниха, че е знаел за злоупотребите на покойния му предшественик Натанайл. Серафим заяви пред БНР, че не е имало финансови далавери:

Категорично не. В това съм убеден! Мисля, че няма такива неща! Зависи от тяхното желание и от тяхното разположение. Те и от дядо Натанаил са били приканвани да работят, да преосмислят постъпките си, но в края на краищата не могат да бъдат принуждавани, така че, ако те желаят, знаят как, могат да се включат в работата си и да изпълняват задълженията си, които са поели, най-напред пред Бога като свещеници.

Цялото интервю с новия Неврокопски митрополит Серафим ще можете да чуете в предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" на БНР в понеделник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44