Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лошото време продължава да създава проблеми в Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В резултат на непрестанните дъждове остава критично положението в северозападната италианска област Лигурия. Пострадали няма. Ситуацията е същата и в област Емилия-Романя, където край град Модена преля реката Секия. В Алпите, над град Биела, се издирват двама скиори, засипани от лавина. 

Усложнява се ситуацията с железопътния транспорт от Генуа към Рим и Френската ривиера. И в двете посоки има свлачища. Едното от тях, което доведе до дерайлиране на бързия влак Милано - Вентимилия, продължава да се движи. Откъснала се от вила тераса е надвиснала над влака, който поради постоянното движение на земната маса, може да падне в морето. Възобновяването на железопътната връзка в този участък на област Лигурия зависи от изхода на спасителните дейности относно дерайлиралата композиция, които се оказват сложни. 

В област Емилия-Романя, край Модена, река Секия заля ниви, пътища и домове и се наложи оказване на помощ с хеликоптер. Повишено е нивото на реката Панаро при трасето на скоростната жп линия в участъка Милано - Болоня. Наводнения има и в област Тоскана. Поради силния вятър е спряна фериботната връзка между Неапол и островите в едноименния залив.

Метеорологичната картина на Апенинския полуостров включва още обилен снеговалеж в Алпите, където в Кортина Дампецо беше отменено състезание от световната купа по ски алпийски дисциплини, докато в равнинните части температурите за сезона са високи. Метеоролозите смятат, че зимата в Италия ще настъпи в края на януари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44