Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души са загинали, а един е изчезнал при наводненията във Франция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двама души са загинали, а един е изчезнал при наводненията в Югоизточна Франция, причинени от продължителните поройни дъждове. 

Положението във френската средиземноморска област Кот д’Азюр е малко по-спокойно тази сутрин. Наводнените зони постепенно се оттичат, но районът остава в оранжев код заради нестабилната почва и риска от нови валежи. В безпрецедентното наводнение намериха смъртта си двама души, а трети е изчезнал, след като корабът му е отнесен от водната стихия.

От вчера 155 души са евакуирани с хеликоптери от домовете си, за пострадалото население са открити шест центъра за спешен прием. Около 7000 жилища останаха без електричество.

Най-сериозно е пострадал департаментът Вар, който беше буквално е откъснат от света, след като за 48 часа проливните дъждове и придошлите реки заляха района. Прекъснати са редица пътни артерии, някои сгради са застрашени от кални свлачища.

Още не се знае точната стойност на видимо сериозните материални щети.

Френският премиер Жан-Марк Еро и вътрешният министър Манюел Валс обещаха незабавно да предприемат процедурите за обезщетяване на пострадалите от природната катастрофа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44