Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Андреева ще се опита да спаси Университетската болница "Проф. Стоян Киркович" в Стара Загора

| обновено на 20.01.14 в 14:57
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Таня Андреева заяви в Стара Загора, че трябва да бъде направено всичко възможно, за да се запази от закриване Университетската болница "Професор Стоян Киркович". Лечебното заведение е с огромни дългове след сливането на университетската и многопрофилната болници.

Министър Андреева коментира ситуацията така:

За мен е абсурдно, че са обединени двете лечебни заведения, но това за мен е заварено положение и съвместно с ръководството на болницата и с областния управител ние трябва да спасим тази болница, защото тя е една от важните в България. Да не говорим, че е и университетска болница. Всичко, което правим, е само и единствено с оглед на това да не се стигне до закриване на болницата и лишаване на региона от толкова важно лечебно заведение.

В Университетската болница предстои да бъдат освободени 350 души медицински персонал, лекари и сестри, което на практика представлява най-голямото съкращение на високо квалифицирани и вече дефицитни за страната кадри на територията на областта.

На специална церемония здравният министър Таня Андреева стана орисница на Сиана - първото бебе на 2014-а година, проплакало в Родилното отделение в Стара Загора.

Министър Андреева съобщи в Стара Загора, че до смяна на директора на Фонда за лечение на деца може да се стигне едва след приключване на проверката там, в която има и представители на Обществения съвет. Таня Андреева очаква предложение за промяна в методологията на работа и в правилника на Фонда, защото най-важното, по думите й, е лечението на децата да става навреме и по ясни процедури.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44