Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дърворезбар постави на входа на село Момчиловци 10-метров надпис "Добре дошли!"

Снимка: Румяна Цветкова

Дърворезбар постави на входа на смолянското село Момчиловци 10-метров надпис "Добре дошли!".

39-годишният Димитър Величков е измайсторил букви с размери 60/40 см. Самоинициативата му е струвала около 300 лева – собствени средства.

За окончателното завършване на проекта са необходими още 200 лева, което включва покриване на буквите със светлоотразително фолио и пребоядисване на композицията, на която са закрепени.

Идеята му се е родила спонтанно. Всеки път, когато влизал в родното си село, виждал, че има нещо недовършено в структурата, направена преди години по време на пленер в Момчиловци. Той успял да привлече свои приятели, които му помогнали за монтажа на надписа, а напролет ще засадят между металните стълбове вечнозелени дървета, с които ще освежат композицията на входа на Момчиловци.

Плановете на доброволците предвиждат да озвучат една от емблемите на Момчиловци – Кърджалийския камък, където се издига светещ кръст и е любимото място на туристите.

Младите мъже ще монтират озвучителна система, която ще възпроизвежда запис на известни гайдарски сюити върху камъка, възпят в популярна родопска песен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44