Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес Софийска област е в грипна епидемия

| обновено на 21.01.14 в 08:36
Снимка: БГНЕС

От днес Районната здравна инспекция обяви грипна епидемия за цялата Софийска област. Ще се преустановят и занятия в училищата. Това каза за "Хоризонт" д-р Ангел Кунчев - държавен главен инспектор. Той поясни, че до края на седмицата грипна епидемия може да бъде обявена и в София град.

Други области, които от миналата седмица са с висока заболеваемост, над средната и доближаваща епидемични стойности, са Монтана с 276 на 10 000 заболеваемост, Ямбол – с 240, Русе – 210, и Бургас – с 238, който още в петък обяви епидемия. Данните за София град са над средните за страната, но все още не са епидемични. За миналата седмица заболеваемостта е 189 на 10 000, което значи, че при продължаващо повишаване е възможно да се достигнат епидемични стойности и за София до края на седмицата или следващата. Ще наблюдаваме процеса непрекъснато.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44