Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доклад за антимюсюлманските прояви е представил главният мюфтия на Сотир Цацаров

| обновено на 20.01.14 в 19:11
Снимка: БГНЕС

Доклад за антимюсюлманските прояви през последните години е представил главният мюфтия на страната Мустафа Хаджи на среща с главния прокурор Сотир Цацаров.

В съобщението на прокуратурата не се уточнява за кои последни години се отнася докладът за антимюсюлманските прояви у нас. Обвинител номер едно се е ангажирал с проверка на всички посочени случаи и етапите, до които са стигнали досъдебните производства.

Едно от класическите дела от този калибър е делото за скандалните хулигански прояви на членове на "Атака", сред които беше и Волен Сидеров, пред столичната джамия "Баня Баши" по време на петъчна молитва през 2011-а година. С аргумента, че високоговорителите на джамията безпокоят столичани, националистите и Сидеров организираха протестен митинг с обидни скандирания на верска основа, побой над богомолци, приключил с една тежка черепно-мозъчна травма. До днес това е дело срещу неизвестен извършител.

От две седмици обаче главният прокурор отвори стари случаи и сигнали срещу Волен Сидеров. Причината за това е последният скандал на летище Варна с пострадал полицай и гражданин, заради който Сотир Цацаров поиска имунитета на лидера на "Атака", досега без реакция както от страна на националиста, така и на 42-рото Народно събрание.

Най-вероятно точно за тези случаи става дума в доклада на главния мюфтия до главния прокурор.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44