Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мениджъри на водещи компании ще се срещнат с представители на правителството в търсене на посока за развитие

Снимка: БГНЕС

Мениджъри на водещи компании ще се срещнат с представители на правителството в търсене на посока за развитие. Темата на Осмата годишна среща на бизнеса с правителството е "Как България да тръгне в правилната посока".

Бизнесът ще има възможност да отправи своите въпроси за перспективите пред българската икономика, конкурентоспособността и инвестициите към вицепремиера Даниела Бобева и към председателя на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Йордан Цонев.

Реналдо Мандметс, ръководител на отдел "България" в Главната дирекция "Регионална и градска политика" в Европейската комисия от 2007-2013-а година, ще се включи в дискусията за “Еврофондовете - равносметка след първите 7 години членство и уроци за бъдещето”.

Политологът Иван Кръстев, председател на УС на Центъра за либерални стратегии, ще покаже външната гледна точка за бизнеса и България през 2014-а година.

Президентите на България и на Естония Росен Плевнелиев и Тоомас Илвес са сред основните участници във форума. Президентът на Естония е една от ключовите фигури за успешния преход на своята страна с акцент върху предприемачеството и новите технологии.

Тоомас Илвес ще се включи в специалния панел “Две президентски истории: Как малките държави успяват в Европейския съюз” заедно с българския държавен глава Росен Плевнелиев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44