Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Деня на родилната помощ

Снимка: Евелина Стоянова

На 21-ви януари е Денят на родилната помощ. Двама лекари и акушерка от столичния "Майчин дом" ще бъдат отличени със званието "Златни ръце". Прояви на почит към тези, които помагат за даването на нов живот, ще има и в други болници в страната.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов ще зарадва с подаръци  момиченцата-близначки, които са първите бебета на 2014-а година и ще сбъдне едно от коледните желания на децата, пуснали над 200 писма до него. 

Близначките  Александра-Електра и Теодора-Кристина ще получат двойна детска количка и красиви бебешки тоалети. На щастливите родители кметът ще връчи грамота, удостоверяваща, че те са първите бебета на 2014-а. В деня на родилната помощ кметът д-р Камбитов ще посети и АГ отделение в областната болница, за да поздрави служителите по случай празника. През миналата година в отделението са проплакали 599 деца. В ранния следобед  градоначалникът ще сбъдне  коледното желание на едно от  децата на Благоевград. Вълнуващото събитие бе отлагано два пъти, защото подаръкът е намерен чак във Варна. Над 200 деца написаха писма до дядо Коледа със своите желания, а амбицията на общината е да превърне това в традиция и всяка година да сбъдва по една детска мечта.

С детска мечта започва професионалния път на Цеца Йорданова, разказа кореспондентът на БНР във Враца Ива Антонова. 78-годишната акушерка има 35 години стаж в родибна зала и 18 000 раждания. Тя сподели:

Търгашество, болно ми е да го повтарям, но има и във всички други професии. Някак си се променихме, хората, в по лошо. На сегашните акушерки нищо повече няма да пожелая, освен това да бъдат хора, да си обичат работата, да я свършат така, че като си отидат в къщи да спят спокойно, а на българките пожелавам да имат деца, защото това е най-голямото богатство на една жена, на едно семейство. Раждането си е дар от Бога.
   

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44