Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работници от "Ремотекс" възобновяват протестите си срещу собствениците, които не изплащат заплатите им

Снимка: БГНЕС

Работници от радневската фирма за ремонт на тежка минна техника "Ремотекс" възобновяват протестите си срещу политиката на собствениците, които не изплащат заплатите им вече 11 месеца. В 10,30 часа те блокираха пътя Раднево-Нова Загора като израз на гражданско неподчинение. 

Напрежението във фирмата ескалира, собствениците Сабин Спахиев и Галин Неделчев за последен път са били в предприятието при посещението на министри от кабинета "Орешарски". Министър Драгомир Стойнев бе обещал на 20-и януари да съобщи на работниците дали преговорите със собствениците за закупуване на 52% от акциите на "Ремотекс" от държавата са приключили успешно.

Бойка Боева - председател на общинската организация на КНСБ в Раднево съобщи за БНР, че информация от кабинета за успешна сделка досега няма. По неофициална информация държавата предлага на собствениците 9 милиона лева, колкото е приватизационната цена за цялото предприятие, продадено през 2002-ра година, заедно с поемане на дълговете от 25 милиона лева за заплати, осигуровки и към банки-кредитори. Управляващите били склонни да дадат и 12 милиона, но собствениците искали близо седем пъти по-висока цена.

В писмо до областния управител  Живка Аладжова инициативният комитет от "Ремотекс" настоява да получи отговор как държавата ще съдейства на работниците за решаването на тежкия конфликт между тях и собствениците на фирмата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44