Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кредиторите на университетската болница в Стара Загора проявяват агресия

Снимка: БГНЕС

Кредиторите на Университетската болница „Професор Стоян Киркович“ в Стара Загора са станали агресивни в действията си към лечебното заведение. Фармацевтичните фирми искат болницата да се разплаща към тях с по 200 хиляди лева месечно, а EVN стигнали до запор за сумата от 140 хиляди лева, съобщи пред журналисти професор Петрана Чакърова - изпълнителен директор на болницата.

Дълговете на лечебното заведение, наследени след механичното обединение на бившата университетска и многопрофилната болница, остават 20 милиона лева. Министър Андреева определи този акт като абсурден. Професор Петрана Чакърова коментира, че обединението е трябвало да стане след провеждането на структурна реформа, защото в новата болница не могат да работят 1600 души и с дублиращи се отделения.

До петък предстои освобождаването на кадри в пенсионна възраст, реално съкратени ще бъдат над 200 души. Досега болницата са напуснали 43 лекари и медицински сестри, заявления и предизвестия са подали всички кадри от инвазивна кардиология, привлечени да започнат работа в поредната нова частна клиника в Стара Загора.

Днес за втори път от началото на годината се провали общото събрание на акционерите за избор на нов борд на болницата, защото държавата все още не е определила своя представител. Според професор Чакърова най-вероятно ще бъде сменен целия състав на борда.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44