Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия призова опозицията в Украйна да прекрати акциите на насилие

Снимка: Васко Михайлов – кор. на БНР в Москва

В специална декларация по повод последните събития в Киев, Държавната Дума - долната камара на руския парламент- предупреждава, че действията на протестното движение се разрастват и стават все по-агресивни, като на практика се предприемат опити за сваляне на легитимната власт чрез сила. Руските депутати отбелязват, че за събитията в Киев са отговорни не само опозиционерите, но и западните политици, които си позволиха да подкрепят техните действия от трибуната на европротеста. Документът съдържа призив към опозиционните сили в Украйна да се откажат от насилие и да започнат конструктивен диалог с властите.

Държавната Дума освен това подкрепя решението на ръководството на Русия да предостави на Украйна стабилизационен кредит и да намали цените на природния газ. Декларацията беше подкрепена от всички парламентарни фракции с изключение на либералдемократите. Техният лидер Владимир Жириновски заяви, че проблемите в Украйна могат да бъдат решени, само ако страната бъде разделена на две държави - западна и източна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44