Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди тютюнопроизводители от Гоцеделчевско отново протестират

Снимка: Дневник
Хиляди тютюнопроизводители  от Гоцеделчевско протестираха тази сутрин в село Абланица. За един час те блокираха  основния път и запалиха отново бали непродаден тютюн. 300 деца от местната гимназия не отидоха днес на училище.

Шести ден продължава недоволството на тютюнопроизводителите от ниските изкупни цени и слабата кампания. Едва 20 процента от миналогодишната реколта е продадена, а средната цена е около пет лева. Това обрича хората на мизерия.

Утре протестът ще се премести в село Кочан, на обяд ще бъде затворен пътят Гоце Делчев - Доспат - Пловдив. Учениците от Кочан са категорични, че ще бъдат с родителите си на протеста и няма да отидат на училище.

Тази вечер инициативните комитети от над 70 села се събират, за да анализират ефекта от протестите и обсъдят следващи действия. Очаква се единствената фирма с българско участие да се намеси активно на пазара и да раздвижи кампанията по изкупуването на тютюна, като гарантира по-високи цени.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44