Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Села в Търговищко минаха на воден режим

Снимка: БГНЕС

Осем села от община Омуртаг и осем в община Антово вече са на воден режим, съобщи управителят ВиК-Търговище Теодор Гяуров:

Проблемите са основно с плитките водоизточници, които събират вода от повърхността. Това са селски водоизточници и като проблем се очертава отново Омуртаг, карстовият извор на Кипилово, дебитът му намалява с всеки изминал ден. Все още е добре, но ако няма валежи, нещата могат да станат наистина много тежки.

Според Теодор Гяуров, за да не се повтаря ситуацията от 2007-а година, когато села в Търговищко се снабдяваха с водоноски, трябва да се търсят стабилни източници, но за целта е необходимо финансиране по европейски програми.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44