Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фалшиви заплахи получиха олимпийските комитети в няколко държави

Заплахите, получени днес от олимпийските комитети на няколко европейски държави са фалшиви. Това е констатацията след проверка на електронния адрес на подателя им. Повечето спортисти вярват, че организаторите  на игрите са се погрижили за сигурността им. 

Италианският олимпийски комитет потвърди, че е получил електронно писмо с терористична заплаха към неговата делегация във връзка Зимните Олимпийски игри в Сочи. Италианската страна е изпратила писмото до международните служби за сигурност и изрази увереност относно мерките за сигурност, гарантирани от организаторите на игрите, и към МОК.

Италианските медии поставят въпроса за достоверността на полученото съобщение. Те  цитират Волфганг Айхлер - говорител на Австрийския олимпийски комитет, също получил заплахи, който заявил, че “имейлът е фалшив, от подател активиран в Израел, който от години праща заплахи”. Той уточнява, че писмото било  получено преди два дни и съответно проверено, с което тревогата в Австрия отпада. 

За някои издания в Италия, все пак, страхът остава. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44