Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Български пощи" въвежда електронен картон за пенсиите

Снимка: БГНЕС

"Български пощи" започва предлагане и на редица електронни услуги, за да оптимизират своята работа,  каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщения Данаил Папазов. Около 600-700 хиляди лева се очаква да бъдат приходите от пунктовете,  в които ще се извършват услуги на спортния тотализатор. Първите сто пункта ще започнат да работят още на 1 февруари.  

За да се улесни получаването на пенсиите от възрастните хора от месец март ще заработи и т.н . "електронен картон", обясни министър Папазов:

Електронният картон, с който пенсионерите ще могат да си получават пенсията примерно независимо, че човекът живее в Дряново, може да получи пенсията си директно от някакъв софийски клон, ако е на гости на дъщеря си. Аз се опитвам, заедно с ръководството на Министерството на транспорта, така да се преустрои работата на "Български пощи", че тя да бъде насочена към предлагане на по-голям пакет от електронни услуги, защото архаична е услугата , която е традиционна за "Български пощи" и тя само ще спада като пазарен дял. Едно от направленията, към които се насочваме, е разнос на покупки от електронни магазини.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44