Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атентат в Кайро отне живота на най-малко трима души

| обновено на 24.01.14 в 10:32
Египет Кайро войници армия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко три са жертвите на днешния бомбен атентат в Кайро, съобщи Франс прес. Експлозията на кола-бомба остави дълбок кратер на улицата до полицейско управление в центъра на египетската столица. Ранени бяха 35 души.

Над египетската столица се носи гъст дим. Множество линейки са се отправили към мястото, съобщи държавната телевизия, добавяйки, че след взрива е била чута стрелба на няколко места в града.

Всичко това се случва в навечерието на годишнината от въстанието, довело до свалянето на президента Хосни Мубарак от власт през 2011-а година. Ръководена от "Мюсюлмански братя" коалиция планира протести в цялата страна след петъчните молитви, съобщава Асошиейтед прес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44