Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митрополит Серафим се срещна с миряните от Неврокопска епархия

Снимка: БГНЕС

Новоизбраният Неврокопски митрополит Серафим започна срещи с миряните от неговата епархия. Първата спирка на новия владика беше на границата на епархията, в село Бараково. Посрещнаха го стотици миряни, десетки свещеници, представители на светската власт. Негово Високопреосвещенство спря за кратко в Благоевград и благослови стотиците деца и възрастни, дошли да го приветстват в катедралния храм "Успение Богородично".

Изразявам пълната увереност, че от тук нататък занапред ще можем да работим заедно, да бъдем в единомислие, в единодействие, в Неврокопска епархия, за благото на църквата и отечеството ни, да дава нови радостни плодове и резултати. Призовавам на всички вас Божието богословение и Божията милост, каза митрополит Серафим.

Въдворяването в митрополитската катедра ще бъде следобед в гр. Гоце Делчев. С решение на Общинския съвет денят там е обявен за неработен и неучебен. Преди това Негово Високопреосвещенство Серафим ще благослови и миряните в Разлог и Банско.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44