Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арнолд Шварценегер подкрепи протестите на украинците

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият американски губернатор и актьор Арнолд Шварценегер изрази подкрепа за протестите на украинците във видеопослание, публикувано в интернет.

Искам да изпратя послание до народа на Украйна, да им кажа, че им желая всичко най-хубаво и късмет в мирната им борба за демокрация и свобода. Мир!, казва Шварценегер в обръщението си, което завършва със знака за победа.

Съобщението на Шварценегер беше публикувано във Фейсбук профила на опозиционния лидер Виталий Кличко.

Друга филмова звезда, подкрепила протестите в Киев, беше Джордж Клуни, който разкритикува репресиите на силите за сигурност срещу демонстрантите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44