Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасан Адемов: 143 000 места ще бъдат обявени в бюрата по труда през тази година

Снимка: БГНЕС

Над 143 000 работни места ще бъдат обявени в бюрата по труда през тази година. Това обяви в парламента министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов като мерки на правителството за справяне с нарастващата безработица: 

През 2014-а година по Националния план за изпълнение на европейската гаранция за младежта ще се работи с над 128 000 младежи, насочвани към свободни работни места, включвани в обучение и субсидирана заетост, стажуване и чиракуване. През цялата 2014-а година очакваме обявените в бюрата по труда работни места да бъдат над 143 000, или с над 4000 работни места повече от 2013-а година. Усилията на Агенцията по заетостта ще бъдат насочени за бързо устройване на работа на безработните на тези работни места. Ще се проведат 100 трудови борси, на които безработните и работодателите ще се срещат и договарят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44