Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Запазват паралелката за деца със специални потребности в Търговище

Снимка: БГНЕС

Паралелката за обучение на деца със специални образователни потребности в Търговище остава и през следващата учебна година. Това реши комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

Обучението в паралелката след 8-и клас дава възможност на учениците в продължение на две години да овладеят професията "работник в кулинарното производство“ и да получат реализация в бъдеще.

Констатацията на комисията е, че се запазва по-високият дял на професионалните спрямо общообразователните паралелки в училищата в област Търговище. Не се предвижда разкриването на нови специалности.

Заради демографския срив недостигът на ученици за сформиране на паралелки в средното образование само в Търговище и Попово ще надхвърли 100 деца през следващата учебна година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44