Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма престъпление при масовото уволнение в бургаската корабостроителница

Снимка: БГНЕС

Няма данни за извършено престъпление при масовото уволнение на работници от корабостроителния завод в Бургас. С отказ за образуване на досъдебно производство приключи проверката на Бургаската районна прокуратура. Според констатациите, ръководството на завода е извършило нарушения на трудовото законодателство, за които  прокуратурата е сезирала Областната инспекция по труда. 

Междувременно съкратените работници подготвят втори сигнал до разследващите органи. Те ще настояват за ново разследване на ръководството на завода, този път за злоупотреби.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44