Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек загина, а друг е в тежко състояние след инцидент в подстанция в град Ихтиман

Пирогов
Снимка: БГНЕС

Един човек е загинал, а друг е в тежко състояние в "Пирогов" след инцидент в подстанция в град Ихтиман. Инцидентът е станал малко след един и половина през изминалата нощ. От областната дирекция на вътрешните работи в София съобщиха а "Хоризонт", че двамата мъже са били изпратени в подстанцията да оправят електричеството. Това обаче е станало при вторият им опит. Първия път електричеството е спряло в в чугунолеярния цех е спряло, малко след един часа през нощта. Тогава двамата мъже са отишли са успели да възстановят електроподаването. Около 1.20 часа през нощта обаче то отново спира и двамата работници влизат в подстанцията. При опита си да оправят електрозахранването, те са ударени от волтовата дъга, която се е образувала там. Единият от тях загива на място. Той е над 50-годишен като от МВР отказват да съобщят самоличността му. Вторият работник е настанен в болница "Пирогов" в тежко състояние с опасност за живота. Той е с  90 процента изгаряния, в  тежко състояние  и с опасност за живота. На място е загинал 56-годишен мъж. Установено е, че подстанцията не е собственост на ЧЕЗ или НЕК, а на частна фирма и се помещава в района на леярния цех. Екипите на районно полицейско управление Ихтиман и областната дирекция на МВР в София са посетили мястото на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44