Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков: Много чуждестранни инвеститори се интересуват от българската енергетика

Снимка: БГНЕС

Има много чуждестранни инвеститори, които се интересуват от българската енергетика, това каза в Плевен председателят на Народното събрание Михаил Миков. Според него проектът АЕЦ "Белене" има своите перспективи и след внимателна експертиза ще бъде продължен.

Миков  уточни, че проектът никога не е отпадал от интересите на БСП и правителството.

Едно е да говориш  за един проект, съвсем друго е да се правят стъпките, да се направи експертизата, да се види колко струва дотук, включително и обсъждане на въпросите, които стоят по отношение на арбитража с руската страна. Но, смея да ви кажа, че има много инвеститори, не един, много, които се интересуват от инвестиции в българската енергетика, както в ядрената, така и в топлоцентралите, както от  запад, така и от изток.

Миков категорично отхвърли определението „скандални“ за назначенията в Комисията за финансов надзор:

Кой и защо ги нарича скандални. Нямат образование? Нямат опит? Не разбират от тази работа? Защо са скандални? Поне едната кандидатура е била в Комисията по финансов надзор. Имам предвид Ралица Агайн. Не съм чул досега някакви скандали.

В Плевен председателят на Народното събрание Михаил Миков участва  в общинската конференция на БСП. Листата на плевенските социалисти за номинираните за изборите за евродепутати се води от Сергей Станишев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44