Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП - Сливен: АБВ поставя под заплаха успеха на предстоящите избори за ЕП

| обновено на 25.01.14 в 16:39

Общинската организация на социалистите в Сливен прие декларация до Националния съвет на БСП, в която заявява, че проектът АБВ поставя под заплаха успеха на предстоящите избори за Европейски парламент и дестабилизира правителството.

Според сливенските леви, „намеренията и действията на представителите на движение АБВ и другите алтернативни леви проекти са в  противоречие с целите, политиката и интересите на БСП”. Сливенската партийна организация заявява, че няма да хули и заклеймява никого, но счита, че „БСП се нуждае от обединение”. В Сливен са за отправяне на призив  за замразяване на проекта АБВ до евроизборите в името на единството. В по-остра декларация, социалистите от Твърдица заявяват, че подкрепят правителсвото на Орешарски и централата на БСП и не намират оправдание за поведението на представителите на АБВ. На общински конференции, социалистите в Сливен и Твърдица номинираха 13 кандидати за листата на БСП за евроизборите, начело със Сергей Станишев.

Общинската организация на БСП в Ловеч номинира шестима за листата на партията за евроизборите. Това са Сергей Станишев, Илияна Йотова, Георги Пирински, Петър Корумбашев, ЯнакиСтоилов и Евгени Кирилов.  Социалистите в Ловеч излязоха и с декларация за единна листа на левите на предстоящите избори за европейски парламент.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44